Zatvori
Poslovni Puls
19/03/2012

Slavko Linić osim Croatia osiguranja i HPB-a u privatizaciju šalje i kutinsku Petrokemiju?

Prema neslužbenim informacijama iz Vladinih krugova, osim već najavljene privatizacije Hrvatske poštanske banke (HPB) i Croatia osiguranja, zvijezda novog kruga privatizacije u Hrvata mogla bi biti kutinska Petrokemija...

Za nju, tvrdi Jutarnji list pozivajući se na izvore bliske Vladi, postoji interes ulagača, a prodajom 50,63 posto dionica, koliko država ima u toj kutinskoj tvrtki, u proračun bi se sada moglo sliti oko 360 milijuna kuna. Uzme li se u obzir da država u ovoj godini od privatizacije planira ubrati oko dvije milijarde kuna, jasno je da se radi o priličnom iznosu, koji bi znanto ublažio tešku proračunsku situaciju.

"ZaPetrokemijuima više zainteresiranih ulagača, no odluku o njenoj prodaji još nismo donijeli", prenosi Jutarnji izjavu izvora iz Vladinih krugova.

Prema izvješću o poslovanju Petrokemije u prošloj godini, kutinska je tvrtka, u kojoj radi više od 2300 radnika, 2011. zaključila s dobiti od 107,8 milijuna kuna. Informacije iz poslovnih krugova kažu da interesa za preuzimanjem Petrokemije ne nedostaje, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Ipak, prije prodaje Kukuriku koalicija, odnosno dvije vodeće stranke - SDP i HNS - morat će tome dati zeleno svjetlo.

Prema riječima ministra financija Slavka Linića, na privatizacijskom će se "meniju" sljedećih dana i tjedana naći 30-ak tvrtki iz državnog portfelja, u kojima će državu zamijeniti privatni kapital.

Hoće li Petrokemija biti jedna od tih 30-tak tvrtki - doznat ćemo uskoro...

Pročitajte još:

- Dolaze Britanci: Ulagači iz VB zainteresirani za Croatia osiguranje i Hrvatsku poštansku banku?

- Slavko Linić iskreno: Čemu čuđenje otkazima?Tražili ste tržišnu ekonomiju – to ste sada i dobili! (VIDEO)

Foto: Wikimedia Commons

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram