Zatvori
Poslovni Puls
20/03/2012

Radimir Čačić potvrdio: Dioki je spašen, ključni vjerovnici ulaze u vlasničku strukturu, radnicima stižu plaće...

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je novinarima ispred Ministarstva gospodarstva kako je postignut dogovor s ključnim vjerovnicima Diokija koji će ući u vlasničku strukturu. Udio Damira Ježića u Diokiju se spušta na 1 posto, a ključni vjerovnici će svoja potraživanja pretvoriti u vlasništvo...

Dogovor s vjerovnicima znači da će radnici do kraja tjedna dobiti svih pet zaostalih plaća, dodao je Čačić. Nova uprava trebala bi biti postavljena u roku sedam dana i Dioki bi mogao na sasvim novim temeljima nastaviti s proizvodnjom, dodao je Radimir Čačić, prenosi HRT. Najavio je da će razgovore s Inom obaviti poslije te da bi ona mogla prekinuti proizvodnju etana.

Inače, 300-tinjak radnika Diokija prosvjeduje pred zgradom Ministarstva rada i Ministarstva gospodarstva. Prije toga su pred Ministarstvom financija radnici zatražili brzo rješavanje slučaja Dioki uz poruku "nećete nas slomiti", a glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću pred DORH-om su poručili da od njega očekuju samo jedno - "da strpa lopove i kriminalce u zatvor".

Radnici Diokija od srijede blokiraju i dio kolosijeka koji prolazi kroz krug te tvornice na Žitnjaku. Iz Stožera za obranu Diokija ističu da će blokada trajati do ispunjenja zahtjeva, tj. isplate neisplaćenih pet plaća. Osim velikih vjerovnika kao što su banke i HEP, i radnici Diokija sada su na listi vjerovnika jer im Uprava duguje oko 22 milijuna kuna za nisplaćene plaće. Osim plaća štrajkaši traže jednaka prava koja imaju zaposlenici u javnim tvrtkama te otpremnine.

Pročitajte još:

- Robert Ježić za Sanadera “organizirao” primitak 10 milijuna eura od MOL-a za “savjetničke usluge”

Foto: Vlada.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram