Zatvori
Poslovni Puls
26/03/2012

Iz Rusije s ljubavlju: Vraća li se Radimir Čačić iz Rusije s kupcem za Petrokemiju i 3. maj?

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić službeno odlazi u Moskvu, gdje mu je osnovni zadatak obaviti razgovore o mogućnostima privatizacije Petrokemije te ispitati ima li mogućnosti za ulaganja u brodogradilišta, piše Večernji...

''Petrokemija bi mogla biti velika privatizacijska priča. To je priča koja bi mogla biti teška nekoliko stotina milijuna eura'', rekao je Radimir Čačić na HTV-u uoči puta u Rusiju. Visokopozicionirani izvor u Vladi rekao je Večernjaku kako je Čačić s premijerom Zoranom Milanovićem usuglasio pregovaračke pozicije. Što se Petrokemije tiče, Čačić najprije treba izvidjeti kakva se uopće ponuda može dobiti. No, u Vladi je jasan stav da bi država u Petrokemiji morala zadržati određeni vlasnički udio i nakon eventualne prodaje ruskim partnerima. O tome bi li se moglo govoriti o kontrolnom paketu dionica ili čemu drugom, Večernjakov sugovornik iz Vlade nije mogao ništa reći napominjući da tek treba vidjeti što se nudi.

U službenoj najavi Čačićeva puta u Rusiju, od 25. do 26. ožujka, navodi se da će potpredsjednik Vlade u pratnji svojih pomoćnika i suradnika održati nekoliko sastanaka s ministrima Vlade Ruske Federacije te direktorima i predstavnicima ruskih tvrtki iz područja energetike i brodogradnje. Tu su OSK (Udruženje ruske brodograđevne industrije), Tehnopromexport, Lukoil, Ruzskie tehnologiji. Predviđeni su susreti i s predstavnicima hrvatskih tvrtki koje djeluju u Rusiji.

U odnosu na Petrokemiju, pretpostavlja se da bi za njezino preuzimanje mogao biti zainteresiran Gazprom, navodi Večernji list. Kada je govorio o brodogradilištima, Čačić je spominjao da bi u Moskvi mogao otvoriti razgovore o brodogradilištu 3. maj.

Oko Čačićevog puta u Rusiju i privatizacije Petrokemije - zanimljiv komentar dolazi iz pera svepristupnog Nenada Bakića.

Pročitajte još:

- Slavko Linić osim Croatia osiguranja i HPB-a u privatizaciju šalje i kutinsku Petrokemiju?

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram