Zatvori
Jasmin Hadzic
09/04/2012

Facebook je upravo kupio popularnu foto aplikaciju Instagram za milijardu dolara!

Mark Zuckerberg danas je na svom Facebook profilu objavio kako je najveća svjetska društvena mreža kupila popularnu foto aplikaciju Instagram...

"Uzbuđen sam što mogu podijeliti vijest kako smo postigli dogovor o preuzimanju Instagrama i njegovog talentiranog razvojnog tima", poručio je Mark Zuckerberg na svom službenom Facebook profilu. "Godinama smo bili fokusirani na izgradnju najboljeg mogućeg načina da podijelite fotografije sa svojim prijateljima i obitelji. Sada ćemo zajedno s ekipom iz Instagrama ponuditi najbolje iskustvo za dijeljenje prelijepih mobilnih fotografija s ljudima koji dijele Vaš interes."

Američki mediji tvrde kako vrijednost preuzimanja iznosi milijardu dolara u dionicama Facebooka i gotovini.

Iako se još prošli tjedan spekuliralo kako Instagram zatvara novu ulagačku rundu koja će ga vrednovati na oko 500 milijuna dolara, čini se kako je Facebook bio brži i ugrabio najtraženiju mobilnu foto - aplikaciju.

Ukoliko ne znate o čemu je riječ - Instagram korisnicima omogućuje fotografiranje uz pomoć cijelog niza retro filtera i dijeljenje istih s više od 30 milijuna drugih Instagram korisnika.

Prošli tjedan Instagram je napokon predstavio Angroid verziju svoje aplikacije koja je u samo 24 sata od predstavljanja preuzeta više od milijun puta.

Instagram razvija tvrtka sa sjedištem u San Franciscu i broji samo 13 zaposlenika. Do sada su prikupili ulaganja teška oko 7,5 milijuna dolara.

Facebookovo preuzimanje Instagrama nije (pre)veliko iznenađenje...

Najveća svjetska društvena mreža ujedno je i najveća online baza fotografija. Instagram je iznimno popularan servis i sigurno će pomoći Facebooku da osnaži i poboljša svoje mobilne aplikacije koje u ovom trenutku nisu pretjerano intuitivne kada je riječ o fotografijama i dijeljenju istih...

Pročitajte još:

- Posljednja aukcija dionica prije IPO-a: Vrijednost Facebooka skočila na 104 milijarde dolara!

- Facebook za nešto više od mjesec dana izlazi na burzu kroz 100 milijardi dolara težak IPO?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram