Zatvori
Poslovni Puls
10/04/2012

Snalažljivi bogataš proveo noć u zrakoplovu kako bi izbjegao plaćanje poreza Velikoj Britaniji

Jedan anonimni bogataš izbjegao je platiti porez u Velikoj Britaniji tako što je prespavao u zrakoplovu koji je cijelu noć letio izvan zračnog prostora te zemlje...

Naime, s obzirom da nema putovnicu Velike Britanije on se ne smije zadržati duže od 91 dan u toj zemlji, jer bi u suprotnom platio porez.

S obzirom da nije navršio kompletan 91 dan zaredom u okviru granica Velike Britanije, ovo mu je omogućilo da produži svoj boravak u toj zemlji, a da pritom porez ne plati, pišu britanski mediji, a prenosi tjednik Objektiv.

Sarah Southern, bivša pomoćnica britanskog premijera Davida Camerona i lobista, kaže kako nitko ne zna identitet famoznog bogataša za kojeg je ipak navela da je donator premijerove Konzervativne stranke.

"Poznajem nekog tko bi jednostavno sjeo u svoj privatni zrakoplov i odletio, a potom se nakon ponoći vratio u Veliku Britaniju, tako da se to ne računa kao da su cijeli jedan dan bili ovdje", rekla je i dodala kako se radi o osobi dovoljno bogatoj da joj se tako nešto itekako isplati.

Inače, nedavno je ministar financija Velike Britanije George Osborne, također konzervativac, oštro napao utajivače poreza nazvavši ih "moralno odvratim" i upozorivši ih da će "poreznici pronaći i njih i njihov novac".

Pročitajte još:

- UHVATITE GADOVE: Porezna uprava u lovu na “siromašne” poduzetnike s jahtama i vilama!

- Tko su ovi: Oko 7 posto hrvatskih kućanstava kaže da živi bolje nego prošle godine

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram