Zatvori
Poslovni Puls
12/04/2012

George Soros još jednom kvari zabavu: Europska financijska kriza ulazi u smrtonosnu fazu

Legendarni mađarsko - američki ulagač George Soros, za razliku od mnogih drugih, ne misli kako je europska financijska kriza gotova, već da "ulazi u stabilniju, ali i smrtonosniju fazu"...

U svom komentaru za Financial Times George Soros piše da je kriza daleko od jenjavanja te da je nedavno krenula prema pogoršanju. Kaže da će olakšanje koje su donijeli jeftini krediti Europske središnje banke kratko trajati.

"Temeljni problemi nisu riješeni. Baš naprotiv, rupa između kreditora i država dužnika je sve veća. Kriza je ušla u mnogo smrtonosniju, ali stabilniju fazu", napisao je Soros.

Smatra kako je na početku krize raspad eurozone bio nezamisliv zato što su financije svih zemalja bile toliko izmiješane. No, dodao je kako će zbog operacije dugoročnog refinanciranja, koju je pokrenula Europska središnja banka, te zbog toga što su se državama "ogadile" međunarodne obveznice, "kroz par godina raspad eurozone biti moguć bez propasti, ali da će centralne banke zaduženih država imati mnoge dugove koje će centralne banke država kreditora teško naplatiti".

Pročitajte još:

- Možemo odahnuti: George Soros (82) kaže da nije bacio svjetiljku na svoju bivšu djevojku Adrianu (29)

- George Soros iz Davosa: Europa se nalazi u opasnoj spirali propadanja

Izvor: FT/Index/PP, Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram