Zatvori
Poslovni Puls
16/04/2012

Ivan Vrdoljak kod Stankovića: Hrvatska je pravno neuređena zemlja, do ljeta stiže Zakon o legalizaciji

Ministar Ivan Vrdoljak bio je gost HTV-ove emisije "Nedjeljom u 2"...

Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak izjavio je u emisiji Nedjeljom u 2 kako je Hrvatska do sada bila pravno neuređena zemlja zato i on kao ministar nema točnu informaciju koliko je nelegalno izgrađenih objekata. Prema nekim procjenama ima ih oko 300 tisuća, stoga će do ljeta biti donesene izmjene zakona kojima bi se ti objekti mogli legalizirati.

Vrdoljak je, zbog velikog interesa građana za subvencioniranjem kredita za kupnju prvog stana, najavio je da će od ministra financija zatražiti još pet milijuna kuna za taj projekt kako bi se u ovoj godini prodalo oko 800 stanova. Istaknuo je da je do sada stiglo 700 zahtjeva građana za subvencioniranjem stambenih kredita te da i dalje pristižu, ali u manjem broju.

Podsjetivši da je projekt subvencioniranja kredita za kupnju prvog stana započela prošla vlada s ciljem da se u promet pusti 2000 izgrađenih stanova, kazao je da je ova vlada osigurala 10,5 milijuna kuna kako bi se ispunio cilj od 540 prodanih stanova u ovoj godini.

Govoreći o Radimiru Čačiću rekao je kako je on jedinstvena osoba te da ga treba procjenjivati po rezultatima, a ne izjavama. Isto tako, kaže da ga ne brine trenutačni pad rejtinga HNS-a.

Pročitajte još:

- Imamo prvog cirkusanta u Vladi: Ministar graditeljstva se zabavlja, jede kulen i pije rakiju (VIDEO)

- Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak predstavio ambiciozan plan obnove 11.000 javnih objekata

Foto: Vlada.hr, Izvor: HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram