Zatvori
Poslovni Puls
04/05/2012

Hrvatska brodogradilišta će za Maroko izgraditi potpuno novu ribarsku flotu?

Predstavnici hrvatskog ministarstva poljoprivrede sastali su se s kolegama iz Kraljevine Maroko. Tema bilateralnog sastanka je bila suradnja dviju zemalja na području morskog ribarstva, javlja Index...

Kako su izvijestili iz hrvatskog Ministarstva gospodarstva, na sastanku je pomoćnik ministra Luka Čuljak predložio osnivanje Mješovitog povjerenstva između Kraljevine Maroko i Republike Hrvatske u skladu s potpisanim Sporazumom između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Maroka o suradnji u području morskog ribarstva. Cilj osnivanja povjerenstva je izrada godišnjeg programa suradnje koji će se dogovoriti prilikom posjeta ministra Aziza Akhannoucha Republici Hrvatskoj koju planira u mjesecu rujnu ove godine.

S obzirom na postojanje povlaštenog statusa Kraljevine Maroko u odnosu na EU, kojim je Maroku osigurana materijalna podrška od strane EU za modernizaciju i demokratske procese u tranziciji zemlje, pomoćnik ministra Čuljak je predložio razmjenu iskustava u području zakonodavstva Europske unije.

Marokanski ministar je predložio suradnju u području brodogradnje te rekao kako je Kraljevina Maroko zainteresirana da Hrvatska obnovi postojeće te izradi nove brodove za ribarsku flotu Kraljevine Maroko, jednu od najvećih na Mediteranu. Dodao je kako je važno potaknuti trgovinski razmjenu i na drugim područjima suradnje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram