Zatvori
Poslovni Puls
14/05/2012

UPORAN: Ivica Todorić sprema novu ponudu za slovenski Mercator?

Danas u koncernu Agrokor počinju pripreme za novu rundu u lovu na slovenski trgovački lanac Mercator, piše Večernjak...

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić odlučio je dati javnu ponudu dioničarima Mercatora, i to uvjetnu. Cilj mu je prikupiti 75 posto plus jednu dionicu Mercatora, što je uvjet i financijskih partnera koji ga podupiru u planovima za kupnju Mercatora. Toliki Mercatorov paket potreban mu je kako bi nakon preuzimanja glatko upravljao kompanijom. Zbog već poznatog stava dijela slovenskih interesnih krugova koji se protive njegovoj namjeri da kupi Mercator, Todorić želi igrati na sigurno. Nakon ljetnih priprema očekuje se da će Agrokorov tim javnu ponudu dati dioničarima Mercatora u rujnu. To znači još jednu vruću jesen na relaciji Agrokor – Mercator, piše Večernji.

Osim što se ovaj put Todorić odlučio na javnu ponudu, za razliku od lanjskog sudjelovanja na međunarodnom natječaju koji je zajednički objavio koncern prodavatelja (banke i Pivovarna Laško), jedna je stvar bitno drukčija. Za razliku od 221 euro koliko je Todorić lani nudio Slovencima, sada će cijena biti niža. Koliko točno, još se ne zna. Trenutačno se dionicama Mercatora na Ljubljanskoj burzi trguje između 120 i 130 eura (zaključna cijena na Ljubljanskoj burzi u petak je bila 124,6 eura).

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram