Zatvori
Jasmin Hadzic
14/05/2012

Eduardo Saverin ipak se nije odrekao američkog državljanstva zbog poreza?

Amerikance je prošli tjedan zabavljala vijest o suosnivaču Facebooka Eduardu Saverinu koji se odrekao američkog državljanstva...

Tako smo prošli tjedan doznali kako se Eduardo Saverin, koji živi u Singapuru od 2009. godine, odrekao američkog državljanstva kako bi platio što manje poreza na svoj udio u Facebooku kada najveća svjetska društvena mreža u petak napokon izađe na burzu kroz IPO vrijedan gotovo 100 milijardi eura.

No, njegov glasnogovornik Tom Goodman javio se Wall Street Journalu kako bi demantirao da se Saverin odrekao državljanstva zbog niže porezne stope u Singapuru čije državljanstvo sada drži.

Prema Goodmanu, suosnivač Facebooka, koji se u posljednje vrijeme spominje samo u kontekstu svog playboyjevskog stila života, više nije državljanin SAD-a isključivo zbog činjenice da mnogi inozemni fondovi i banke "ne žele imati posla s američkim klijentima".

"Njegov motiv je bio financijski, a ne porezni", objasnio je Goodman WSJ-u. I doista, Wall Street Journal u članku potvrđuje kako SAD svojim državljanima koji žive u inozemstvu stvara velike probleme i oko najjednostavnijih financijskih operacija poput otvaranja računa u banci.

"Njegova odluka nema veze s nezadovoljstvom životom u SAD-u, već s njegovom snažnom željom da posluje negdje drugdje", dodao je Goodman i napomenuo kako mladi Saverin planira otvoriti i vlastitu humantiranu zakladu.

Foto:BuzzBox

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram