Zatvori
Poslovni Puls
22/05/2012

Zbog poreznih olakšica Hrvatska postaje sve privlačnija destinacija za hollywoodske filmaše!

Prošlogodišnje uvođenje poreznih olakšica za koprodukciju filmskih i TV projekata - Hrvatsku je postavilo na europsku kartu iznimno poželjnih destinacija za hollywoodske producente...

Hrvatska se nada da će nakon uvođenja porezne olakšice (20 posto) na porez za snimanje inozemnih igranih kratkih i dugometražnih filmova, dramskih tv serijala i animiranih filmova - napokon postati atraktivna filmska destinacija za hollwywoodske filmaše, piše Variety i navodi primjer snimanja serije "Game of Thrones "u Dubrovniku i filma "Red Tails" producenta Georgea Lucasa u Istri.

"Hrvatska se nada da će ponovno privući projekte koji su otišli u obližnje zemlje poput "Casino Royale" koji se snimao u Češkoj i "Coriolanusa" koji se snimao u susjednoj Srbiji", piše Variety.

U članku se posebno izdvaja zagrebački Jadran Film i napominje kako u Hrvatskoj više od 100 tvrtki nudi produkcijske usluge. "Jadran Film, osnovan 1950-tih godina, ima veliku bazu originalnih ratnih vozila i rekvizita koje su ostavili Nijemci nakon 2. svjetskog rata i jugoslavenske komunističke snage", navodi se u članku.

"Hrvatska osjeća novi val zainteresiranosti iz međunarodne filmske zajednice", zaključuje Variety i spominje hrvatske tvrtke Pakt Media koja je sudjelovala na Lucasovom "Red Tailsu" i Embassy Films koji nakon uspješne prošlogodišnje suradnje s HBO-om radi i na novoj - trećoj sezoni popurne dramske serije "Game of Thrones".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram