Zatvori
Poslovni Puls
23/05/2012

Nenad Bakić o Grčkoj: Nisu stvari tako loše kako naši "nesretni" poslovni novinari pišu

Naš "uvaženi" ekonomski analitičar i ulagač - Nenad Bakić napokon se, u svom posljednjem blog komentaru, dotakao grčke problematike...

A čini se kako Nenad Bakić nije pretjerano zabrinut zbog Grčke niti očekuje "apokalipsu" koju mnogi najavljuju u slučaju da Grčka napusti eurozonu.

"Vjerujem da (lijeve ekstremističke stranke) neće dobiti više od 15% glasova (na ponovljenim izborima), što će biti dovoljno da se formira neka normalna vlada", piše Bakić i tvrdi kako "kriza oko Grčke, čak ni scenarij izlaska iz eurozone nije ni približno opasan kao Lehmanov kolaps".

"Ne smijete potpasti pod pisanje naših medija (ponekad imam dojam da u dijelu poslovne štampe rade ogorčeni, poraženi i nesretni ljudi, koji bi htjeli da i drugima bude loše, pa onda takve stvari i prognoziraju – vid samoterapije?), koji će revno prenositi vijesti iz stranih medija, ali samo one loše, i to ne kao promišljanje nekog od aktera nego kao 'definitivnu istinu’ i, recimo, kad se dogodi neki poremećaj čvrsto zaključiti što slijedi, činjenicama usprkos. Recimo, da zbog nečega ‘strane burze moraju pasti’, iako one taj dan rastu (jer oni znaju što će biti iduće, samo što to taj talent Wall Street još nije prepoznao)", nastavlja Bakić.

"Sve je moguće, pa da nas i za koju godinu uništi asteroid. Ali to ne znači da su oni koji iz bezveznih razloga viču da će nas ‘sigurno uništiti asteroid’ - u pravu", zaključuje osnivač portala MojPosao u svom posljednjem blog komentaru.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram