Zatvori
Poslovni Puls
06/06/2012

Premijer poručio sindikatima: Ne mogu vjerovati da niste svjesni situacije u kojoj se nalazimo!

Vlada je na današoj sjednici usvojila nacrt prijedloga Zakona o reprezentativnosti kojim se ukidan članak 262. iz Zakona o radu, pa će prava iz kolektivnih ugovora vrijediti samo tri mjeseca nakon njihova isteka, a ne neograničeno kao do sada...

Prijedlog Zakona ide u Sabor gdje će kroz dva čitanja biti otvoren za prijedloge i amandmane oporbe.

"Svatko tko je dobronamjeran prihvatit će ova rješenja", rekao je Zoran Milanović na današoj sjednici Vlade i dodao kako se nada da će Vlada imati podršku sindikata i poslodavaca.

"Ne mogu vjerovati da nisu svjesni situacije u kojoj se nalazimo, a ta situacija je zahtjevna. Ona nije očajna, nego je zahtjevna. Iz nje možemo zajedno izaći tako da se privremeno nekim stvarima prilagodimo. Svi to radimo i moramo raditi. Moramo biti solidarni u tome i na to apeliram, i na sindikate, i na građane ,i na one koji rade u javnim službama i u državnoj upravi, jer mi ne radimo protiv njih", rekao je Milanović.

Ministar rada Mirando Mrsić rekao je kako očekuje "burnu" saborsku raspravu oko ovog Zakona.

"Samo dvije stvari traju vječno - jedna je rak, a druga je kolektivni ugovor kojem je istekao rok", kazao je Mrsić.

Na današnjoj sjednici usvojen je i prijedlog zakona o postupanju s ileglano izgrađenim objektima. Kako je izjavio ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak, stari zakon izvrsno izgleda na papiru, ali je njegova provedba bila katastrofalna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram