Zatvori
Poslovni Puls
15/06/2012

Z. Milanović: Ljudima treba reći da je naša alternativa Grčka!

Premijer Zoran Milanović u razgovoru za Novi list nije se libio spomenuti jednu Grčku kao ono što Hrvatsku čeka u slučaju da se ne dogode potrebne promjene...

"Dajte nam malo više od pola godine, ali ne puno više od godinu dana. Ova Vlada ima jasno zacrtan smjer, ali na vidljive rezultate ćemo morat pričekati. Znam da je strpljenja sve manje, ali sve ostalo bi bile opsjene kojih je posljednjih godina bilo previše", rekao je premijer Zoran Milanović komentirajući aktualne gospodarske prilike i toliko priželjkivani oporavak i konačni izlazak iz recesije.

Premijer smatra kako je Hrvatska zemlja "većinom racionalnih ljudi" koji shvaćaju da je za velike promjene potrebno i nešto više vremena.

Na pitanje zašto SDP vuče ekonomske poteze koji bi trebali biti bliži HDZ-u, Milanović odgovara...

"Doktrina HDZ-a je populistička distributivna doktrina, doktrina rudimentarnih socijalističkih stranaka koje u Europi nestaju. Doktrina SDP-a je racionalna doktrina, doktrina mogućega, pragmatična doktrina. Na kraja dana i mi kao i HDZ, želimo dobiti glasove. Motivi su nam isti, ali naša sredstva nisu ista."

Milanović je upitan i misli li da će ljudi shvatiti njihovu "doktrinu" nakon povećanja poreza, cijene energenata, ukidanja božićnica i regresa:  "To je ključno pitanje. Hoće li razumjeti nakon svega što se događalo, nakon svega što je izmanipulirano i popljačkano, hoće li shvatiti da je alternativa Grčka. To im netko treba reći. Čuti istinu u politici nije uvijek lijepo i to nije nužno put do uspjeha. Ali što je alternativa, hoćemo li se zaduživati po kamati od šest posto dok Slovačka plaća kamate od tri posto. Zašto i mi ne bi plaćali kamatu od tri posto?"

Premijer je završio intervju u optimizmu rekavši kako kako je uvjeren da Hrvatska može promijeniti smjer kretanja na bolje.

"Hrvatska ima upola manji BDP po paritetu kupovne moći od Francuske. To se da stići u vijeku jedne generacije", optimističan je Milanović.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram