Zatvori
Poslovni Puls
20/07/2012

Bank of America uzburkala strasti: Bili biste ludi da ostavite novac u grčkoj banci!

Glavni ekonomist Bank of America (BoA) Mickey Levy izjavio je da su problemi s Grčkom i eurozonom previše veliki da bi se riješili, ocijenivši da europski lideri ne reagiraju proaktivno, što samo pogoršava krizu...

On je rekao da se Europa nalazi u recesiji i da problemi nisu monetarne prirode.

"Problemi su pravi, nisu monetarne prirode i ne može ih riješiti Europska centralna banka (ECB)", naglasio je američki stručnjak. Prema njegovim riječima, problem Grčke je sada toliko veliki da se više ne može riješiti. "Bili biste ludi da ostavite depozit u grčkoj banci sada", dodao je Levy.

Glavni ekonomist jedne od najvećih američkih banaka smatra da je potrebno da dođe do promjene u načinu upravljanja u Europskoj uniji (EU), smanjenja suverenosti država po ekonomskim pitanjima i da bi onda, kako je naglasio, uz veoma veliku cijenu, možda bilo moguće očuvati ekonomsku uniju.

"Ali, bez Grčke", dodao je Levy. On je kazao da od svojih europskih kolega ne dobija odgovore kada ih pita na čemu baziraju optimizam kada daju izjave da će doći do gospodarskog rasta, ocijenivši da se takve izjave očigledno baziraju samo na nadi, a ne na relevantnim podacima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram