Zatvori
Poslovni Puls
20/07/2012

Manchester United u IPO-u će pokušati prikupiti čak 300 milijuna dolara?

Najvrijedniji sportski klub, Manchester United, uskoro će biti uvršten na popis javnih kompanija na Njujorškoj burzi...

Iako se ranije pisalo kako će Manchester United u predstojećem IPO-u pokušati prikupiti 100 milijuna dolara, Bloomberg danas piše kako je ManUtd vrijednost svoje inicijalne javne ponude dionica povećao na 300 milijuna dolara.

Bloomberg se poziva na anonimni izvor koji tvrdi kako se IPO planira za početak kolovoza, a tzv. roadshow, odnosno prezentacija IPO-a potencijalnim ulagačima, trebala bi krenuti već idući tjedan. Iz engleskog nogometnog kluba poručili su kako prikupljeni kapital namjeravaju iskoristiti za otplatu dugova i smanjenje nelikvidnosti.

Forbes vrijednost Manchester Uniteda procjenjuje na 2,24 milijarde dolara, no koliko klub zapravo vrijedi doznat ćemo tek nakon zaključenog IPO-a.

Manchster United već je prošle godine pokušao izaći na burzu i to na onu u Singapuru, no od svega se odustalo zbog pogoršanih uvjeta na azijskom tržištu kapitala. Zanimljivo, ovno nije prvi put da će ManUtd biti javno izlistana dionička kompanija.

Od 1991. do 2005. godine Manchester United je bio izlistan na Londonskoj burzi, sve dok ga za 1,47 milijardi dolara nije kupila američka bogataška obitelj Glazer.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram