Zatvori
Poslovni Puls
03/08/2012

Nenad Bakić: Mediji truju Hrvatsku pesimizmom i lošim vijestima

Nenad Bakić ponovno udara! Ovaj put na dio domaćih tiskovina koje njega osobno napadaju, ali i "šire pesimizam"...

"Mediji, najčešće oni neuspješni, truju Hrvatsku, uglavnom zbog svoje neuspješnosti i ogorčenosti", započinje Bakić svoj posljednji blog komentar. Proziva medija poput Poslovnog Dnevnika, Objektiva i Business.hr-a kojima prognozira i brzo zatvaranje zbog loših poslovnih rezultata. Spominje i Vjesnik te Forum.tm koji su od nedavno ugašeni.

"Otkud tolika ogorčnost, negativa i pesimizam upravo u medijima koji stoje jako loše? Odgovor si, vjerujem, svatko može sam znati. Ali ja mislim da njihova ogorčenost i negativnost zapravo odražava njihovu vlastitu stvarnost. Štoviše, mislim da upravo po negativnosti nekog medija možemo prognozirati koliko dobro ili loše stoji", piše Bakić i pita se zašto se svi mediji "zakače upravo na mene".

"Vi znate da je uglavnom sve u mojim medijskim istupima zapravo vrlo, vrlo optimistično. Vjera bolje sutra, pa i vjera da čak i na ovako ogađenom tržištu kapitala može fenomenalno uspješno ulagati (dokazi su jasni). Na koncu, ulaganje u dionice je upravo to, vjera u stvaranje vrijednosti, budućnost ljudske rase i vjera u institucije (a propos, kako sam već navodio, ulaganje u zlato je upravo suprotno, a često mu pribjegavaju ‘ulagači’ koji su svojom pohlepom i nemarom pretrpjeli kolosalne gubitke na tržištu kapitala.)

I čini se da to neke smeta", zaključuje Bakić.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram