Zatvori
Poslovni Puls
04/09/2012

TOP 10 hotela koji se nalaze u vlasništvu poznatih glumaca, pjevača, glazbenika...

Kada pomislite na hotelijerstvo na pamet Vam vjerojatno padne Donald Trump ili možda naš Goran Štrok - no kladimo se da u to društvo nikada ne biste ubrojali jednog Clinta Eastwooda...

Brojni poznati glumci, pjevači, glazbenici i modeli imaju potrebu svoju kreativnost proširiti i na druge aspekte svoje poslovne karijere. Neki od njih stvaraju vlastite modne linije, drugi otvaraju restorane, treći ulažu u startup tvrtke, a četvrti su zadovoljstvo pronašli u posjedovanju vlastitih hotela.

Urednici CheapFlight bloga izdvojili su TOP 10 hotela koji se nalaze u vlasništvu celebrityja. Izbor i poznate osobe koje su se "pronašle" u hotelijerstvu možda Vas iznenade...

Posljednjih dana često spominjani Clint Eastwood posjeduje "Mission Ranch" hotel u Kaliforniji. Eastwood je kupio zapušteni ranč još 1986. godine i pretvorio ga u mali hotel s 32 sobe.

Robert De Niro posjeduje "Greenwich" hotel u prestižnoj TriBeCa četvrti na Manhattanu (New York). Hotel je čisti luksuz: sastoji se od 88 individualno dizajniranih soba i apartmana. Osim slavnog vlasnika, hotel "Greenwich" može se pohvaliti jedinstvenim japanskim spa centrom u sklopu kojeg se smjestila i 250 godina stara japanska kuća od bambusa.

Vjerojatno će Vas iznenaditi informacija da U2-ovci Bono i The Endge posjeduju "The Clarence" hotel u Dublinu. Riječ je o modernom zdanju s 49 soba i iznimno popularnim "Octagon" barom.

Čari hotelijerstva prepoznala je i poznata američko - kubanska pjevačica Gloria Estefan koja je zajedno sa svojim suprugom Emiliom otvorila "Costa d‘Este Beach Resort" u gradu Vero Beach na Floridi. Hotel ima 98 soba i uređen je u tradicionalnom kubanskom stilu.

Glumac iz teen sapunice "Beverly Hills", Jason Priestly, otvorio je "Terrace Beach Resort" u Uclueletu na zapadnoj obali Kanade. Prisetly je hotel otvorio zajedno sa svojim roditeljima, a riječ je o poprilično nesvakidašnjem hotelu - sastoji se od malih ribarskih koliba u debeloj hladovini kanadske šume.

Bivši član pop senzacije ABBA Benny Andersson otvorio je neobični "Hotel Rival" u Stockholmu. Kažemo "neobični" jer umjesto čokoladica na jastuku i cvijeća dobrodošlice goste ovog hotela u svakoj sobi dočekuje velika glazbena kolekcija i Playstation igraća konzola.

Jedan od najcjenjenijih glumaca iz "stare hollywoodske garde" - John Malkovich suvlasnik je britanskog "Big Sleep" lanca hotela koji obećava komfor i prihvatljive cijene.

Frontmen benda "Simple Minds" Jim Kerr u gradiću Taormina na Siciliji izgradio je hotel s nevjerojatnim panoramskim pogledom i obližnjom plažom koja se nalazi u podnožju planine Etna.

A za ljubitelje glazbenog opusa karizmatičnog Boba Marleyja sigurno će biti zanimljiva informacija da je njegova obitelj otvorila "Marley Resort & Spa"  u Nassau, glavnom gradu Bahama. Stara guvernerska palača pretvorena je u mali butique obiteljski hotel sa 16 luksuznih soba.

Glasoviti redatelj "Apokalipse danas" Francis Ford Coppola vlasnik je resorta u San Ignaciju u Belizeu. "Blancaneaux Lodge" svojim gostima na raspolaganje nudi 20-tak starih rustikalnih koliba koje su uronjene u nedirnutu prirodu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram