Zatvori
Poslovni Puls
07/09/2012

Linić demantirao Milanovića: Hrvatska će vrlo teško dogurati do "A" kreditnog rejtinga

Za postizanje kreditnog rejtinga s predznakom "A" nisu dovoljna ni dva mandata, izjavio je ministar financija Slavko Linić demantirajući premijera Milanovića...

Slavko Linić je to rekao odgovarajući na novinarsko pitanje kada bi Hrvatska mogla dostići željeni kreditni rejting, s obzirom na to da je premijer Zoran Milanović jučer izjavio kako želi da, kada dođe vrijeme da napuste Vladu, to bude u dobrim okolnostima i da Hrvatska ima viši rejting, s predznakom "A".

Linić je ocijenio da je za to potrebno konsolidirati uništeno gospodarstvo, koje je tri krizne godine provelo bez mjera Vlade i povećati njegovu konkurentnost, dostići prosječnu europsku stopu rasta BDP-a, početi vraćati kredite i riješiti tranzicijske probleme.

Prevelik je broj umirovljenika u odnosu na broj zaposlenih i zato treba znatno povećati broj zaposlenih, rekao je Linić te zaključio da ni dva mandata nisu dovoljna za takvo što, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram