Zatvori
Poslovni Puls
09/09/2012

[VIDEO] Uvijek kontroverzni Nenad Bakić u "Nedjeljom u 2"

Najpoznatiji (po našem skromnom mišljenju) hrvatski privatni ulagač Nenad Bakić gostovao je kod urednika i voditelja Aleksandra Stankovića u "Nedjeljom u 2"...

Nastup - očekivano kontroverzan sudeći po reakcijama velikog dijela medija i gledatelja...

"Svijet je sve bolje mjesto za čovjeka. Banke su veličanstven izum",neke su od misli gosta emisije "Nedjeljom u dva" financijskog stručnjaka i analitičara Nenada Bakića.

Bakić je, među ostalim, rekao kako je zadovoljan radom Vlade, a osobito ministrom financija Slavkom Linić. Svoj zadatak, a to je stabilizacija financija, dobro je odradio. I za njega je iznenađenje Fitchova ocjena izgleda za Hrvatsku i zadržavanje rejtinga. Prema njegovu mišljenju, to govori da još nemamo prave rezultate Vlade, a veoma optimistično ih očekuje. Istaknuo je kako je u Hrvatskoj problem što trošimo više nego stvaramo, a to je dugoročno neodrživo. Bakić pretpostavlja da ćemo upravo zbog toga u sljedeće dvije do tri godine živjeti loše.

"Mala smo zemlja s atributima velike zemlje. Porezi će uvijek biti razmjerno veći. Morat ćemo biti produktivniji ili imati manje plaće da bismo mogli održavati državu", mišljenja je Bakić.

On je također ustvrdio da je dio hrvatskog suvereniteta izgubljen ekonomskom politikom. A najnoviji potez Vlade - monetizaciju hrvatskih autocesta smatra jako dobrim potezom.

Snimku cijele emisije možete pogledati u nastavku:

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram