Zatvori
Poslovni Puls
24/09/2012

Zbog EU zakona Facebook ugasio kontroverznu funkciju prepoznavanja lica

Društvena mreža Facebook obustavila je nakon žestokih kritika spornu funkciju prepoznavanja lica među korisnicima u Europi...

Facebook je poručio da će do 15. listopada izbrisati sve dosad skupljene biometrijske podatke korisnika, priopćio je irski državni ured za zaštitu podataka, a prenosi njemačka televizijska mreža ARD. Prepoznavanje lica u Europi već sada nije moguće, navodi se u priopćenju.

Prepoznavanje crta lica trebalo bi pomoći korisnicima da na fotografijama pronađu svoje prijatelje i da ih označe, tumačio je Facebook ideju svoga projekta. Stručnjaci za zaštitu podataka međutim smatraju da banka podataka s biometrijskim podatcima milijuna korisnika krije nemjerljiv potencijal za zloporabu i zatražili su da se korisnici prije mogućeg uključivanja funkcije izričito pitaju za pristanak.

Facebook je ranije tvrdio da je funkcija prepoznavanja crta lica potpuno u skladu s europskim propisima o zaštiti podataka i nada se da će funkcija ipak biti omogućena, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram