Zatvori
Poslovni Puls
09/10/2012

"Geeks on a Plane" ulagač: Hrvati nepotrebno gaje kompleks manje vrijednosti

Još se uvijek priča o "Geeks on a Plane" eventu koji je prije dva tjedna dodatno etablirao domaće visoko-tehnološko poduzetništvo...

Jedan od ključnih članova "Geeks on a Plane" putujuće karavane, američki ulagač Bill Boebel, napisao je na svom blogu kratki osvrt na GOAP europske događaje, uključujući i onaj zagrebački.

- Riječani idu u Silicijsku dolinu: Iza nas je puno rada, truda i odricanja, ali isplatilo se!

"Dobri ljudi, sigurna zemlja, sjajna hrana i vino i solidne engleske govorne vještine", započinje Boebel svoj osvrt na Zagreb i Hrvatsku.

Navodi kako su lokalni organizatori GOAP event pretvorili u vrhunsko organizirani događaj, spominje susret s predsjednikom Ivom Jospovićem kao i činjenicu da Hrvatska iz temelja gradi svoju startup scenu.

"Baš kao i na drugim startup tržištima u zemljama u razvoju, Hrvatska nudi dobar inženjerski talent ali premalo znanja o proizvodu, poslovnom razvoju i prodaji", ističe Boebel i dodaje kako se Hrvati nepotrebno brinu kako Amerikanci i američke tvrtke neće biti voljne kupiti njihove proizvode samo zato što dolaze iz daleke Hrvatske.

"To uopće nije problem. Imate kompleks manje vrijednosti. Većina američkih kupaca uopće neće znati da kupuju proizvod koji je proizveden izvan SAD-a. Veći rizik predstavlja činjenica da hrvatski biznisi neće na pravi način marketinški predstaviti svoj proizvod američkim kupcima jer ne poznaju tržište", piše Boebel.

Kao zanimljive hrvatske hardverske startupe izdvojio je Concept_One i Hipersferu.

Njegova zapažanja iz Rusije, Estonije te Njemačke pročitajte na blogu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram