Zatvori
Jasmin Hadzic
27/11/2012

Zbog pretjerano nametljivih oglasa sprema se egzodus Facebookovih korisnika?

Facebook kratkoročno ima veliku priliku za ubrzani rast, no dugoročno mu prijete ozbiljni izazovi...

Napisao je to analitičariBTIG Researcha Rich Greenfield koji svojim klijentima ne preporučuje prodaju, ali niti kupovinu Facebookovih dionica. On je Facebookovu dionicu ocijenio "neutralnom".

Greenfield tvrdi kako će Facebook u četvrtom kvartalu zabilježiti "eksplozivan" rast prihoda od oglašavanja prvenstveno zbog pojačanog oglašavanja na mobilnim verzijama najveće svjetske društvene mreže.

On očekuje kako će Facebook prijaviti kvartalne prihode od 1,55 milijardi dolara, što će predstavljati godišnji rast od 37 posto. Iduće godine Facebookovi godišnji prihodi trebali bi narasti na više od 6 milijardi dolara, poručuje Greenfield i dodaje kako dugoročno nije optimističan oko Facebookove budućnosti jer je kompanija na čelu s Markom Zuckerbergom počela pretjerivati s nametljivim oglasima jer nije pronašla bolji način da zadovolji "apetit" analitičara s Wall Streeta.

Greenfield primjećuje kako njegov mobilni "news feed" vrvi sponzoriranim porukama, a ne statustima njegovih prijatelja i poznanika čemu svjedoči i ovaj video:

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram