Zatvori
Poslovni Puls
08/12/2012

Od početka krize hrvatski mediji ugasili više od 200 radnih mjesta

U posljednje dvije, tri krizne godine u novinarstvu je izgubljeno više od 200 radnih mjesta, dok su plaće, posebno u privatnim medijima, prosječno pale za 20 posto, upozorio je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka na 53. godišnjoj skupštini te novinarske udruge...

Nakon što su lani povećane naklade dnevnih listova, u ovoj godini zabilježen je pad naklade za pet do 10 posto, dok se još više smanjio prihod od oglašavanja.

Teško stanje u medijima oslikava i gašenje triju medija - Vjesnika, Nacionala i Foruma, rekao je Duka u Novinarskom domu u Zagrebu, dodavši da je zabilježen trend tabloidizacije medija, odnosno porasta zabavnog sadržaja, dok je društveno relevantnog novinarstva sve manje.

Iako su internetski mediji u porastu, problem je, smatra Duka, što oglašavanje na internetskim medijima u ukupnom oglašivačkom kolaču u Hrvatskoj nije veće od pet do šest posto.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram