Zatvori
Poslovni Puls
12/12/2012

Uhićen najmoćniji srbijanski tajkun Miroslav Mišković!

Srbijanska kriminalistička policija uhitila je vlasnika Delta holdinga i jednog od najbogatijih Srba Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka i još nekoliko osoba koje se dovode u svezu s poslovima privatizacije poduzeća za ceste, izvijestila je Radio televizija Srbije (RTS)...

Miroslav i Marko Mišković su prethodnih dana saslušavani u policiji i ministarstvu pravosuđa u svojstvu građana, a policija je u subotu spriječila Marka Miškovića da privatnim zrakoplovom napusti zemlju i otputuje u London, te mu oduzela putovnicu.

Osim Miškovića, kako izvješćuje RTS, uhićeni su i Milo Đurašković, vlasnik Nibens grupe, Šer korporacije i Poduzeća za putove Niš (PZP), bivši ravnatelji PZP-a Milutin Gašević i Zoran Mihailović, ravnatelj Šer korporacije Risto Ristić, predsjednik skupštine dioničara PZP-a Niš Dejan Jevtić i još nekoliko osoba koje se dovode u svezu s milijunskim zloporabama.

Nibens grupa nastala je kroz privatizaciju nekoliko poduzeća, a srbijanski mediji su godinama unazad spekulirali da iza svega stoji Miroslav Mišković. Njegov sin Marko, vlasnik tvrtke Mera investment fond, prema neslužbenim je informacijama policiji i državnom odvjetništvu govorio o transakcijama i putevima novca između Delta holdinga i Nibens grupe.

Miroslav Mišković vlasnik je Delta holdinga, poslovnog sustava koji je do prošle godine zapošljavao 25.000 ljudi i ostvarivao tri milijarde eura ukupnog prihoda, a danas ima 7.700 zaposlenih i jedna je od pet najvećih tvrtki u Srbiji.

Početkom 2011. godine Mišković je belgijskoj tvrtki Delhaize prodao trgovinski lanac Delta Maxi za 932,5 milijuna eura. Mišković je veliko bogatstvo počeo stjecati koristeći povlašten položaj koji je imao zahvaljujući vezama s režimom Slobodana Miloševića, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram