Zatvori
Poslovni Puls
23/01/2013

Hoćemo li uskoro svi nositi Googleove digitalne naočale?

Građani New Yorka sigurno su bili iznenađeni kada su jednog od najbogatijih muškaraca na svijetu Sergeya Brina ugledali kako se vozi u metrou. Suosnivač Googlea fotografiran je tijekom eksperimenta koji je izveo upravo u podzemnoj željeznici...

Brin je zadužen za vrhunske tajne Google X projekte, a njegov partner Larry Page upravlja kompanijom kao direktor.

Jedan od tajnih projekata su i Google naočale koje se mogu nositi poput običnih, a na njima se nalazi ekran sa kompjuterskim podacima skriven na rubu polja vida desnog oka.

Kompjuter u naočalama može fotografirati i snimati video svega onoga što gledamo i te podatke automatski širi internetom, te pokazuje informacije o događajima koji vas okružuju i nudi mogućnost prepoznavanja ljudi.

Očekuje se da će Google naočale biti napravljene do kraja godine i koštat će 1.500 američkih dolara, a Google je pozvao developere da smisle zanimljive aplikacije za ovaj izum. Najveći problem, kako je rekao Brin, je trajanje baterije na kojem Googleovi eksperti rade.

Brin je pokazao potencijal Google naočala prošlog svibnja na konferenciji ove kompanije Google I/O, piše HRT.

Foto: Twitter

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram