Zatvori
Poslovni Puls
06/02/2013

Zagrebački ZIP inkubator počeo zaprimati prijave novih startup projekata!

Iz Zagrebačkog Inkubatora Poduzetništva (ZIP) sve zainteresirane startup timove pozivaju na suradnju...

Na početku konferencije Mihovil Barančić, predsjednik udruge hrvatskih poslovnih anđela CRANE i suosnivač ZIP-a, objavio je da će ZIP do kraja veljače zaprimati prijave novih projekata.

”Prvi startupi koji su ušli početkom studenog 2012. g. prošli su kroz 3 mjeseca predinkubacije, i došlo je vrijeme da se ocijeni njihov rad. Preliminarno možemo reći da smo zadovoljni s većinom projekata - svi su ostvarili napredak u softverskom razvoju, a mnogi se primiču i fazi osnivanja poduzeća, tako da većini produžujemo članstvo u ZIP-u za još 3 mjeseca. Uz njih imamo dovoljno mjesta za još 5-6 novih projekata, stoga ponovo otvaramo prijave za ZIP-ov predinkubacijski program u želji da podržimo nove poduzetničke snage", rekao je Barančić.

Kriteriji selekcije i postupak prijave dostupni su zainteresiranim pokretačima startup projekata na službenim ZIP-ovim web stranicama www.zipzg.com.

Saša Cvetojević, najaktivniji hrvatski anđeo investitor i još jedan od osnivača ZIP-a, izdvojio je neke od prvih primljenih projekata i dao konkretnije informacije o njihovom statusu:

"BackWay i Fieldpod uspješno rade na razvoju i proširenju funkcionalnosti usprkos studentskim obavezama timova. Projekt Indoor Vision privremeno je obustavljen zbog tehničkih razloga, međutim njegovi pokretači uvijek će biti dobrodošli u ZIP-u i ostaju dijelom naše mreže. Osnivači startupa mash.me polako ali sigurno se primiču lansiranju, dok je projekt nutrioCode pivotirao i u daljnjem razvoju planira primijeniti B2C i B2B koncepciju. Portal Šminkerica i dalje uspješno održava visoku posjećenost, a posebno nas raduje snažan početak projekta Publiconn, od kojeg imamo velika očekivanja i u budućnosti", rekao je Cvetojević.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram