Zatvori
Poslovni Puls
20/02/2013

Osnivač Virgina Sir Richard Branson pristao darovati pola svog bogatstva

Richard, osnivač grupacije Virgin i njegova supruga Joan, među prvim su milijarderima izvan SAD-a koji su odlučili pola svojeg bogatstva darovati u dobrotvorne svrhe putem organizacije Giving Pledge...

Nju su 2010. godine osnovali Warren Buffett te Bill i Melinda Gates, a omogućava bogatim ljudima bolju kontrolu nad doniranim sredstvima, prenosi Huffington Post.

U početku su u organizaciji bili samo američki milijarderi jer, kako je Buffett izjavio za Forbes, "imaju pune ruke posla u SAD-u". Otvaranje u internacionalnom smjeru nije bio lak korak: Gates i Buffett održavali su sastanke s bogatašima iz Kine ili Saudijske Arabije te pritom nailazili na kulturološke barijere kao što je primjerice snažna želja da se očuva bogatstvo koje je u nekim obiteljima stoljećima.

Ali, razlike su prevladane pa su se i izvan Amerike pronašli oni koji su voljni svoj imetak podijeliti s drugima, a među njima i Branson: "Kao mladić nije mi cilj bio novac. Cilj mi je bio stvoriti nešto na što ću biti ponosan i što će biti bitno", napisao je u svojem pristupnom pismu.

Među članovima Pledgea o rujna prošle godine nalaze se, primjerice, i Mark Zuckerberg i njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg, prenosi Index.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram