Zatvori
Poslovni Puls
05/03/2013

Sim City kao prvi virtualni ispit za buduće hrvatske gradonačelnike?

POVEZANE OBJAVE:
Ako je pitati čelnike Piratske stranke - kandidati za gradonačelnike u stvarnom životu prvo moraju savladati upravljanje virtualnim gradovima...
"Smatramo da je za poziciju koju potencijalni gradonačelnici žele obavljati ključno da vladaju informatičkim tehnologijama i imaju znatne organizacijske vještine. Pozicija gradonačelnika u drugom desetljeću 21. stoljeća je odgovorna i zahtijeva ne samo osnovnu informatičku pismenost nego i napredno poznavanje korištenja informatičkih sučelja, razumijevanje modernih komunikacijskih tehnologija i sposobnost brzog odlučivanja o velikom broju tema i događaja koje se neprestano pojavljuju u njihovom okruženju", stoji u priopćenju Piratske stranke koja poziva sve kandidate za pozicije gradonačelnika u Republici Hrvatskoj na demonstraciju svojih znanja, sposobnosti korištenja informacijskih tehnologija i sposobnosti upravljanja složenim sustavima putem grafičke simulacije upravljanja gradom pod nazivom SimCity 4.
Kako kažu "pirati" ovo je vrlo poznata simulacija upravljanja gradom koja se razvija već 24 godine i koja se smatra realističnom i zahtjevnom.
"U potpunosti smo svjesni da simulacija ne može zamijeniti stvarni život te da uspjeh u simulaciji ne mora značiti uspjeh u stvarnom obavljanju dužnosti, no smatramo da je informatička pismenost iznimno važna za napredak i  ekonomski prosperitet društva te se od onih koji ga žele voditi mora očekivati visoka razina poznavanja modernih tehnologija. Kako nitko ne govori o ovom aspektu dužnosti gradonačelnika, smatramo da moramo mi", navodi se u priopćenju.
TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram