Zatvori
Poslovni Puls
07/03/2013

EU kaznila Microsoft s 561 milijunom eura zbog Internet Explorera!

Regulatorno tijelo Europske unije za tržišno natjecanje kaznilo je Microsoft s 561 milijunom eura zbog kršenja dogovora da će omogućiti potrošačima u Europi da izaberu koji će pretraživač koristiti, izvještava Reuters...

Microsoft se na to obvezao 2009. godine, u nagodbi, čime je završena istraga u Europi, gdje je Microsoft u posljednjem desetljeću platio ukupno 2,16 milijardi eura kazne, uključujući i današnju.

Microsoft je obećao da će europskim potrošačima ponuditi izbor konkurentskih pretraživača u prethodnoj verziji Windowsa. No, Europska komisija, koja je regulator u takvim slučajevima, je otkrila da kompanija to nije činila između svibnja 2011. i lipnja 2012.

Iz EK su rekli da obaveze iz nagodbi uzima vrlo ozbiljno.

"Zakonski obvezujuće dogovore postignute u odlukama o zaštiti potrošača igraju vrlo važnu ulogu u provođenju naše politike, jer predstavljaju brza rješenja problema s konkurencijom“, piše u priopćenju Povjerenika za za zaštitu tržišnog natjecanja Joaquina Almunia.

"Takve odluke, naravno, zahtijevaju strogo poštivanje. Kršenje takvih dogovora ej ozbiljna stvar koju treba kazniti", rekao je Almunia.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram