Zatvori
Poslovni Puls
18/04/2013

Rasprodaja ide dalje: Vlada priprema privatizaciju Croatia Airlinesa?

Hoće li Vlada nakon privatizacije Hrvatske poštanske banke i Croatia Osiguranja, privatizirati i Croatia Airlines...

"Mi smo ovom porukom, 'state aidom', odnosno dokapitalizacijom pokazali da ne želimo da Croatia Airlines otiđe u stečaj. Mi želimo tvrtku sačuvati. Hoćemo li mi nju sačuvati u nekakvom obliku suvlasništva ili vlasništva, jedan dio će uvijek ostati dominantno hrvatski", poručio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Istaknuo je kako je najvažnije do kraja provesti plan restrukturiranja CA, a završena je dokapitalizacije kao "state aid". Državna pomoć, što znači da program restrukturiranja, nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog nadmetanja, može ići u punu funkciju.

"On iziskuje uštede, a plan restrukturiranja je kao po knjizi - suglasan europskim pravilima", pohvalio se Hajdaš Dončić. Alternative nema, kaže Hajdaš Dončić, a Croatia Airlines mora osigurati polovicu novčanih sredstava od iznosa državne potpore. Nakon toga slijede, kako kaže, prave kompenzacijske mjere.

One pak podrazumijevaju ili prizemljivanje jednog dijela zrakoplova ili ukidanje jednog dijela linija. Ujedno je poslao i poruku zaposlenicima CA.

"Vjerujem da je svim zaposlenicima u interesu da imaju tvrtku u kojoj će nastaviti raditi što znači da se određena materijalna prava moraju smanjiti", istaknuo je Hajdaš Dončić, prenosi Soundset.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram