Zatvori
Poslovni Puls
10/03/2014

Osnivač zloglasnog Blackwatera pomaže Kinezima osvojiti Afriku

Šef zloglasne američke privatne zaštitarske kompanije Blackwater koja je u jednom trenutku držala 2 milijarde dolara teške ugovore za "rad" u Iraku i Afganistanu - u međuvremenu se okrenuo Kinezima i ulaganju u afrički kontinent...

Bivši američki specijalac i osnivač zloglasne privatne zaštitarske kompanije Blackwater koja je svojim surovim "radom" osigurala mjesto na naslovnicama svjetskih medija - sada živi u Hong Kongu odakle vodi ulagačku kompaniju Frontier Resource Group  koja ulaže u projekte mahom na afričkom kontinentu, piše Wall Street Journal.

Erik Prince, piše WSJ, ima debele "veze" s kineskim konglomeratima kojima pomaže u prodoru na afričko tržište.

Prince kaže kako ima veliko iskustvo sa zemljama koje su rizične i nesigurne - pa stoga ne vidi ništa neobično u svom novom poduzetničkom pothvatu.

Njegova kompanija sada upravlja stotinama milijuna dolara koje ulaže u razvoj zračne, kopnene i morske prijevozničke flote koja će posluživati velike kineske kompanije koje posluju u Africi.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram