Zatvori
Jasmin Hadzic
01/07/2011

Facebookova direktorica Sheryl Sandberg u lovu na mjesto američke ministrice financija

Nakon što se pročulo kako američki ministar financija navodno promišlja o odlasku s te nezahvalne pozicije, jedno od imena potencijalnih nasljednika je i ono Facebookove direktorice operacija...

Facebookova direktorica operacija koju ponekad zovu i "čelična lady" navodno je u užem krugu kandidata ukoliko aktualni američki ministar financija Tim Geithner odluči podnijeti ostavku. O Sheryl Sandberg već smo dosta pisali, a insajderi je znaju opisati kao drugu najmoćniju osobu u Facebooku, naravno nakon Marka Zuckerberga.

New York Times o njoj piše kao o iznimno pametnoj i ambicioznoj ženi koja je osobno zaslužna za Facebookove i više nego solidne poslovne rezultate.

Sandberg je u Facebook došla iz Googlea gdje je vodila njihove dnevne operacije i online prodaju. Prije toga bila je šefica osoblja za...američkog ministra financija. Američki tehnološki mediji o Sheryl pišu kao najmoćnijoj ženi Silicijske doline koja na svom CV-u ima navedeno pohađanje Harvarda i glasovite harvardske poslovne škole.

Ne sumnjamo da Sandberg vjerojatno ima sve kvalifikacije za mjesto nove američke ministrice financija, no pitanje je da li njoj to treba u trenutku kada Facebook polako klizi prema IPO-u od 100 milijardi dolara. Kao i kod nas, mjesto ministra financija jedno je od u javnosti najomraženijih političkih funkcija. No, Obamina administracija mogla bi nagovoriti "kraljicu" Facebooka na prihvaćanje pozicije u "interesu američkog naroda" - BusinessInsiderov Henry Blodget piše kako Sandberg ima velike šanse za uspjeh, prvenstveno stoga što nije toliko bliska velikim "igračima" na Wall Streetu, pa ne bi postala velika medijska meta za razliku od Geithnera koji taj medijski pritisak očito sve teže podnosi.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram