Zatvori
Poslovni Puls
22/08/2011

DOBRE VIJESTI: Padaju maloprodajne cijene goriva, kao i srednji tečaj švicarskog franka

Neočekivano, ponedjeljak popodne pretvara se u festival dobrih vijesti...

Ministarstvo gospodarstva danas je na svojim web stranicama objavilo novi cjenik najviših dozvoljenih maloprodajnih cijena motornih goriva. Dobra su vijesti da eurosuper BS 95 pada za 29 lipa na 9,65 kuna,  eurosuper BS 98 pada na 9,95 kuna, dok će litra eurosupera BS 100 koštati 10,14 kuna.

I dizeli će biti nešto jeftiniji - eurodizel pada na 8,97 kuna, a litra običnog dizela stajati će 8,61 kunu. Ove cijene stupaju na snagu u ponedjeljak 5. rujna.

A hrvatske građane vjerojatno će razveseliti i vijest o novom, ali skromnom padu srednjeg tečaja švicarske nacionalne valute. Prema HNB-ovoj sutrašnjoj tečajnoj listi švicarski franak prema kuni dodatno je oslabio, te sada iznosi 6,584114 kn. Franak je u odnosu na vrijednost u petak zabilježio pad od mizernih 0,16 posto. Podsjetimo, rekordna vrijednost švicarskog franka dosegnuta je 10. kolovoza kada je "švicarac" vrijedio 7,16 kuna.

Vlada i domaće banke prošli su tjedan predstavile plan pomoći vlasnicima kredita u švicarskim francima koji za sada nije naišao na veliko odobravanje.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram