Zatvori
Jasmin Hadzic
16/03/2012

Praunuk osnivača Goldman Sachsa: Ovo više nije kompanija koju je moj pradjed izgradio

Američka financijska industrija i dalje "bruji" o ostavci i pismu kojeg je objavio jedan od vodećih direktora američke investicijske banke Goldman Sachs...

Podsjetimo, jedan od Goldman Sachsovih direktora, stanoviti Greg Smith, dao je ostavku nakon 12 godina putem javnog pisama u New York Timesu u kojem je žestoko kritizirao predatorsku kluturu najmoćnije investicijske banke na svijetu. Smith tvrdi kako je GS napustio jer mu je bilo zlo zbog otrovnog i destruktivnog radnog okruženja koje je u njoj zavladalo.

I dok su neki kritičari sumnjičavi prema Smithu kojem je trebalo čak 12 godina da shvati u kakvoj kompaniji radi, praunuk osnivača Goldman Sachsa u potpunosti se slaže s njegovim javnim istupom.

U razgovoru za BusinessInsider, Henry Goldman III, praunuk osnivača Goldman Sachsa - Marcusa Goldmana, kaže kako se slaže sa svim tvrdnjama koje je Smith iznio u javnost. Goldman, inače polu-umirovljeni financijski stručnjak iz Colorada, ističe kako se korporativna kultura promijenila otkad njegova obitelj više nema direktnu kontrolu nad tom moćnom bankom s Wall Streeta.

"Mislim da je članak bio odličan opis generalnog odnosa Wall Steeta u kojem je kupac taj koji snosi cijeli rizik", poručuje Goldman i dodaje kako parazitsko ponašanje bankara nije problem samo Goldman Sachsa, već cijelog Wall Streeta.

Ako se pitate tko je na fotografiji - riječ je o osnivaču GS-a, već spomenutom Marcusu Goldmanu.

Pročitajte još:

- Evo kako Goldman Sachs “dere” vlastite klijente i zarađuje milijarde dolara (VIDEO)

- Evo kako su lešinari iz Goldman Sachsa na Grčkoj u samo jednom danu zaradili 600 milijuna eura

Foto: Wikimedia Commons

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram