Zatvori
Poslovni Puls
10/04/2012

Ministar Mrsić: Građani će sve teže živjeti, ali neke stvari se moraju napraviti - jednostavno ne ide drugačije

Ministar Mirando Mrsić danas je samo rekao ono što svi već znamo - prije nego što nam bude bolje bit će nam još gore...

"Životni standard građana, pogotovo nezaposlenih teško će pogoditi i najvljeno poskupljenje struje", kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić te dodao "kako se neke stvari moraju napraviti - jednostavno ne ide drugačije", prenosi HRT. Ministar je u Koprivnici kazao kako je Vlada u proračunu osigurala više sredstava za umirovljenike i nezaposlene kako bi se ublažio taj udar.

Broj nezaposlenih u Hrvatskoj svakoga je dana sve veći. "Hrvatsko gospodarstvo sada stoji, a bez razvoja gospodarstva nema niti novih radnih mjesta", rekao je Mrsić. Mjere aktivnog zapošljavanja, javni radovi i volontiranje daju rezultata, ali nisu dovoljni da bi se pokrenula golema vojska nezaposlenih. U Koprivničko križevačkoj županiji ovim je mjerama obuhvaćeno sada 180 nezaposelnih, dok ih je bez posla ukupno 8340.

Mrsić je kazao i kako Vlada intenzivno radi na problemu sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi te da idu za time da se taj rad legalizira putem vaučera. Zaposleni bi dobili iskaznice putem kojih će odrađene dane moći pretvoriti u radni staž. Dodao je da taj zakon ide u proceduru i za očekivati je da će zaživjeti početkom svibnja.

Pročitajte još:

- LOŠE: Samo u posljednja tri mjeseca prošle godine broj zaposlenih se smanjio za 55.000

- Radimir Čačić: Pred ljeto imat ćemo 350.000 nezaposlenih, to se u mandatu ove Vlade ne smije ponoviti!

Foto: Vlada.hr/Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram