Zatvori
Foto: Kaže menadžer najvećeg ulagačkog fonda na svijetu....
Jasmin Hadzic
22/06/2011

El-Erian: Ma može Grčka pokušavati što god želi, ali default neće nikako izbjeći!

I dok je nova grčka vlada jedva dobila potporu parlamenta, a tek slijede teški rezovi i reforme - menadžer PIMCO-a i dalje vidi samo crnilo...

Velika državna privatizacija i najavljene mjere štednje Grčkoj će samo djelomično pomoći, a default je jednostavno neizbježan.

To tvrdi cijenjeni ekonomski analitičar Mohamed El-Erian, direktor PIMCO-a koji upravalja najvećim svjetskim obvezničkim ulagačkim fondom od 1,3 bilijuna dolara.

"U iduće tri godine svjetska gospodarstva morati će riješiti svoje različite probleme. Za europska gospodarstva, a posebno za ono u Grčkoj, to će biti kroz default", rekao je El-Erian, prenosi Reuters.

El-Erian već je prije tvrdio kako je grčki default neizbježan, a da EU i MMF samo nepotrebno troše milijarde eura koje se upumpavaju u inertno grčko gospodarstvo. "Ništa nije učinjeno što bi potaknulo gospodarski rast. Niti jedan ekonomski indikator nije pokazao opravak. Oni se boje da će restrukturiranje grčkog duga ugroziti europski bankarski sustav", dodao je El-Erian.

Iako El-Erian ne vjeruje će potencijalni grčki default izazvati novu svjetsku ekonomsku krizu, u kombinaciji s problemima u Irskoj, Portugalu, Španjolskoj i Italiji to je svakako moguće.

Kako god bilo - budućnost ne izgleda nimalo svijetlo...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram