Zatvori
Foto: Atlantic u prvom polugodištu bilježi ozbiljan pad neto dobiti na 11,57 milijuna kuna...
Poslovni Puls
29/07/2011

Tedeschi donosi dobre rezultate: Prihodi Atlantic grupe ostvarili rast od impresivnih 103 posto na 2,20 milijardi kuna!

Tedeschijeva Atlantic grupa objavila je jučer poslovne rezultate za prvo polugodište ove godine...

Dobre vijesti iz Atlantic grupe. U prvom polugodištu ove godine kompanija Emila Tedeschija ostvarila je prihode od 2,20 milijardi kuna, što predstavlja rast od iznimno impresivnih 103 posto u odnosu na isto polugodište prošle godine. Prihodi od prodaje rasli su po stopi od još značajnijih 104,8 posto na 2,19 milijardi kuna.

Što se tiče neto dobiti - Atlantic u prvom polugodištu bilježi ozbiljan pad  na 11,57 milijuna kuna, u usporedbi sa 77,78 milijuna kuna u prošlogodišnjem prvom polugodištu. EBITDA iznosi 226,6 milijuna kuna.

"Uspješnom provedbom ključnih integracijskih aktivnosti s posebnim fokusom na distribuciju i logistiku na regionalnim tržištima, u prvom polugodištu 2011. godine Atlantic Grupa ostvarila je dvostruko višu prodaju i normaliziranu operativnu profitabilnost u odnosu na isto razdoblje godinu ranije. U nastavku 2011. godine te u sljedećoj godini fokus se stavlja na poboljšanje i optimizaciju internih procesa, razvoj tehnika upravljanja operativnim i financijskim rizicima te aktivni brand menadžment s glavnim ciljem ostvarenja sinergijskih potencijala i ispunjavanja postojećih financijskih obveza", naveo je Tedeschi u službenom priopćenju na Zagrebačkoj burzi.

Atlantic je potvrdio kako je u prvom kvartalu ove godine uspješno dovršio prvu i najbitniju fazu integracije slovenske Droge Kolinske u svoj poslovni sustav. Potvrđena je i prodaja udjela u RTL Televiziji zajedno s Agrokorom Ivice Todorića.

Dionica Atlantic grupe jučerašnje je trgovanje na Zagrebačkoj burzi zaključila s rastom od +1,31% na 697,90 kn.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram