Zatvori
Poslovni Puls
26/08/2011

MMF-ovci, sklonite djevojke i sobarice, u posjet Vam stiže bivši kolega Dominique Strauss-Kahn

Bivši šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn koji je nedavno oslobođen svih optužbi za silovanje sobarice u New Yorku, namjerava posjetiti svoje bivše kolege u Međunarodnom monetarnom fondu...

Dominique Strauss-Kahn proveo je posljednje četiri godine na čelnom mjestu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), prije nego što je podnio ostavku četiri dana nakon uhićenja u New Yorku zbog sumnji u silovanje sobarice u jednom luksuznom hotelu.

Prošli tjedan, njujorški tužitelji priopćili su kako su izgubili povjerenje u iskaz sobarice Nafissatou Diallo koja je Kahna optužila za seksualno napastovanje i pokušaj silovanja. Sobarica ne odustaje i pokreće privatnu tužbu protiv Kahna koji se nalazi pod još jednom istragom zbog navodnog seksualnog napada na francusku spisateljicu Tristane Banon davne 2003. godine.

A čini se da se Strauss poželio svojih dojučerašnjih kolega, jer je najavio svoj posjet MMF-u idućeg tjedna. Kako prenosi Reuters, njegovi bivši kolege imaju dvojake reakcije.

"Šokiran sam da će se vratiti ovdje nakon svega što se dogodilo", rekao je jedan anonimni zaposlenik MMF-a za Reuters. Drugi pozdravljaju Straussov dolazak.

"Žao mi je da mu se to dogodilo", izjavio je drugi zaposlenik MMF-a.

Glasnogovornik te međunarodne financijske institucije rekao je da Strauss može posjetiti MMF-ovoj sjedište u New Yorku kao i svi drugi bivši direktori.

Njegovo radno mjesto nedavno je preuzela bivša francuska ministrica financija Christine Lagarde.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram