Zatvori
Poslovni Puls
26/08/2011

POLITIKA: Da su danas izbori 20 posto građana svoj bi glas dalo Jadranki Kosor i HDZ-u

Prema posljednjem istraživanju Crobarometar, koje provodi agencija Ipsos Puls, a objavljuje Dnevnik Nove TV, popularnost pada i HDZ-u i Kastavskoj skupini...

Dnevnik.hr:

Pposljednje istraživanje Crobarometra koje provodi Ipsos Puls, a objavljuje Dnevnik Nove TV pokazuje da rejting koalicije lijevog centra nije porastao. Dapače, pao je na 35,3 posto. To je drugi najlošiji rezultat tog saveza od kada su naznačili da izlaze zajednički na izbore. Zanimljivo da već mjesecina ne mogu prijeći 40 posto koliko su imali još krajem prošle godine i početkom ove. Od početka godine savez je izgubio 9 postotnih poena.

HDZ koji pak izlazi samostalno računa na potporu od 20,8 posto birača. A treća stranka postao je HSS s 5,7 posto: laburisti su već mjesecima oko izbornog praga, a kolovoz završavaju s 5,3 posto. Blok umirovljenici zajedno imaju 4,3, a HSLS 3,5 posto. HDSSB također može očekivati nekoliko zastupnika, a kao regionalna stranka imaju zavidnih 3,2 posto. Ostale stranke dobivaju 6,2 posto, a neodlučnih je 12,1 posto.

Zanimljivo, iako nemaju više važnost kao prije, pojedinačjni rejtinizi politički su pogubni po SDP ponajprije. Stranka bi, da ide samostalno, u ovom trenutku imala 24,4 posto, a HDZ 20,8 posto. Što se tiče SDP-a, to je njihov najlošiji rezultat u zadnje 4 godine, a primjerice od početka 2011. izgubili su 9 posto.

Pročitajte još:

- Samo kod nas: I nakon svih afera i bivšeg premijera u zatvoru HDZ ima veliku šansu da na zimu ponovno osvoji vlast

Foto:twitter.com/borislicina

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram