Zatvori
Poslovni Puls
28/09/2011

Ništa novog: Nouriel Roubini kaže da sada više nije upitno da SAD i ostatak svijeta čeka nova recesija

Američki analitičar i profesor ekonomije Nouriel Roubini s pravom je zaradio nadimak "Dr.Doom"...

U govoru na Bloombergovoj konferenciji "Dealmakers Summit" u New Yorku Nouriel Roubini je kazao kako sva razvijena gospodarstva polako klize u novu recesiju.

"Kako ja vidim globalnu ekonomiju, mislim da sva razvijena gospodarstva ulaze u novu recesiju. Vjerujem da su SAD već ušle u recesiju, kao i eurozona i Velika Britanija", rekao je Roubini. Nova recesija za Roubinija više nije upitna.

"U ovom trenutku više nije pitanje da li nas čeka recesija, već hoće li ona biti relativno blaga ili teška i ozbiljna globalna financijska kriza", kazao je Roubini i upozorio da će dužnička kriza u Europi imati posljedice teže od onih nakon rušenja američkog bankarskog diva Lehman Brothers 2008. godine.

Američki profesor ekonomije i predsjednik Roubini Global Economics savjetničke tvrtke nedavno je predložio kontrolirani grčki bankrot i istupanje iz eurozone kao jedino rješenje dužničke krize koja već mjesecima "drma" europskom monetarnom unijom.

Nadimak "Dr. Doom" odnosno "Dr. Propast" Roubini je stekao katastrofičnim i nažalost točnim ekonomskim prognozama poput predviđanja kolapsa tržišta američkih hipotekarnih kredita.

Možemo se samo nadati da će ova posljednja prognoza biti jedan od rijetkih Roubinijevih "promašaja"...

Pročitajte još:

- Nouriel Roubini ponovno upozorava: Hitno trebamo novi stimulus inače nas čeka nova Velika depresija!

Foto:Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram