Zatvori
Poslovni Puls
24/11/2011

Nastavlja se makljaža: Dionice Groupona i jučer izgubile 15 posto svoje vrijednosti!

Nastavlja se "makljaža" dionicama najvećeg svjetskog servisa za grupnu kupovinu...

Posljednja dva dana ulagači doslovno bježe s "broda koji tone", odnosno od dionica prvog i najvećeg servisa za grupnu kupovinu Groupon koji je početkom mjeseca izašao na Njujoršku burzu u sklopu NASDAQ tehnološkog indeksa. Pesimistični analitičari već mjesecima upozoravaju na problematičnost poslovnog modela grupne kupovine. Osim visokih marketinških troškova i kronične neprofitabilnosti od koje boluju valjda svi servisi za grupnu kupovinu, Groupon je imao i set posebnih problema, a pod tim mislimo na sumnjive računovodstvene taktike za "napuhavanje" prihoda i izvlačenje novca u džepove suosnivača i najvećih dioničara u trenutku kada kompanija broji ogromne gubitke koji se broje u stotinama milijuna dolara.

Čini se kako ulagači polako, ali sigurno, shvaćaju da Groupon možda ipak nije najbolja prilika za sjajno ulaganje...

Jučer su dionice Groupona na Njujorškoj burzi zabilježile drugi uzastopni dnevni gubitak i to od čak 15 posto (prekjučer je pad iznosio gotovo 15 posto). Trgovinu su završile na cjenovnoj razini od 16,96 dolara.

Istopila se i Grouponova tržišna vrijednost...

Nakon IPO-a Groupon je vrijedio 18 milijardi dolara, a danas "samo" 10 milijardi dolara.

U ovom trenutku zaista ne bismo voljeli biti u koži dioničara Groupona. Najbolje su opet prošle banke koje su na Grouponovom IPO-u "okrenule" više od 100 milijuna dolara.

Evo i grafike kretanja cijene Grouponovih dionica u posljednja dva tjedna:

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram