Zatvori
Jasmin Hadzic
18/04/2012

A mislili smo da je milijarda puno: Instagram od Zuckerberga u početku tražio 2 milijarde dolara!

A mi smo milili da je i onih milijardu dolara za Instagram, realno, puno previše...

Wall Street Journal objavio je zanimljivu kronologiju pregovora između Instagrama i Facebooka koji su prethodili prošlotjednom preuzimanju vrijednom milijardu američkih dolara. Ako je vjerovati ovom što piše WSJ, Mark Zuckerberg je kontaktirao direktno izvršnog direktora i suosnivača Instagrama Kevina Systroma 5. travnja nakon što je dobio zeleno svjetlo od direktorice operacija Sheryl Sandberg.

Systrom i Zuckerberg održali su nekoliko sastanaka u iduća tri dana u kući osnivača Facebooka, a Facebookova Uprava doznala je za pregovore tek 8. travnja. Sljedeći dan Facebook i Instagram su objavili da je postignut dogovor o preuzimanju teškom milijardu dolara.

No, pazite sada ovo...

WSJ navodi kako je Systrom na prvom sastanku sa Zuckerbergom citirao cijenu od 2 milijarde dolara! Zuckerberg je kasnije uspio spustiti cijenu na nešto prihvatljivijih milijardu dolara.

Baš nas zanima što će na ovo reći onaj analitičar što se čudio zašto je Facebook uopće platio milijardu dolara za "bezvrijedni" Instagram.

Pročitajte još:

- Evo tko je sve okrenuo opaku lovu na Facebookovom preuzimanju Instagrama

- Zašto je Instagram uzeo 50 milijuna dolara od ulagača samo nekoliko dana prije prodaje Facebooku?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram