Zatvori
Poslovni Puls
26/04/2012

Nema krize za Nadanovu ekipu: HGK-ovci sele u novu 30 milijuna kuna vrijednu zgradu u Zagrebu

Osim što im je bilo preskupo plaćati najam u poslovnoj zgradi Almerie na križanju Vukovarske i Heinzelove ulice u Zagrebu, zaposlenicima Hrvatske gospodarske komore po svemu sudeći tamo je bilo i - pretijesno...

U svibnju, naime, 44 zaposlenika HGK seli se u čak 1333 četvorna metra poslovnih prostora u novoizgrađenoj zgradi na Novoj cesti 5, nedaleko od Doma sportova. To znači da će na svakog radnika otpadati oko 30 četvornih metara radnog prostora, što je luksuz koji si je usred krize HGK odlučio osigurati investicijom vrijednom više od 20 milijuna kuna, doznaje Jutarnji.

"Prostor će se koristiti za djelatnosti koje se trenutno obavljaju u poslovnim prostorijama u najmu te će se s preseljenjem u vlastite prostorije dalje racionalizirati troškovi poslovanja", poručili su iz HGK.

Istovremeno, u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) ističu da već godinama upozoravaju na problem netransparentnog trošenja sredstava HGK.

"U tom trošenju sredstava vrlo je upitna korist za članice. U tom smislu gledamo i na investiranje u nove komorske prostorije bez prikazivanja konkretne financijske podloge koja je prethodila toj odluci. Ako postoji podloga koja pokazuje da će se s preseljenjem ostvariti uštede, onda je to dobar potez. U suprotnom, posebno u ovo vrijeme teško je opravdati takvu odluku. U HUP-u smatramo da je nerazmjer resursa, ljudskih i finacijskih, kojima raspolaže HGK i rezultata i usluga koje pružaju svojim članovim, hrvatskim tvrtkama, neprihvatljiv, zbog čega je potrebna sveobuhvatna reforma HGK", poručili su.

Pročitajte još:

- Nadan Vidošević: Hrvatska mora promijeniti ekonomski model na nacionalnoj razini

- Nadan Vidošević: Sve vrijedno u hrvatskoj industriji napravljeno je za vrijeme socijalizma

Foto: Nadan-Vidosevic.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram