Zatvori
Poslovni Puls
03/07/2012

OBEĆAVAJUĆE: Predstavnici šangajske luke zainteresirani za suradnju s riječkom lukom

Izaslanstvo šangajske luke, najveće na svijetu, posjetilo je riječku Lučku upravu, priopćila je ta uprava...

Na čelu kineskog izaslanstva bio je glavni direktor šangajske Lučke uprave Sun Jianping, koji je s ravnateljem riječke Lučke uprave Bojanom Hlačom i njegovim suradnicima razgovarao o mogućnostima korištenja riječke luke za prijevoz robe između Kine i zemalja srednje i istočne Europe.

- Milanovićeva Vlada želi od Rijeke napraviti jednu od najvažnijih luka na Mediteranu

- Evo zašto Rijeka: Brodski prijevoz iz Kine do Hrvatske kraći za 5 do 6 dana nego do Njemačke ili Nizozemske

Kineskom izaslanstvu predstavljene su sve mogućnosti i ponuđena suradnja u korištenju lučkih i prometnih kapaciteta te u mogućem ulaganju u luku, navodi se u priopćenju.

Suradnja riječke i šangajske luke uspostavljena je na najvećemu logističkom sajmu u Aziji "Transport Logistic China", održanom u lipnju ove godine u Šangaju. Tom su prilikom predstavnici riječke Lučke uprave razgledali šangajske lučke kapacitete, među kojima je i nedavno dovršen projekt kontjenerskog terminala na otoku ispred toga grada čiji je kapacitet 10 milijuna kontejnerskih jedinica TEU.

Šangajska luka na godinu ima promet 30 milijuna TEU te je od 2005. godine na prvome mjestu na svijetu po količini pretovarene robe, priopćila je riječka Lučka uprava.

Kinesko izaslanstvo sastalo se i s predstavnicima grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram