Zatvori
Poslovni Puls
06/01/2012

Više nema sumnje - Slavko Linić je naumio provesti privatizaciju Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke

Ako su još postojale sumnje u odlučnost vlade Zorana Milanovića da zaista provede ideju privatizacije Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke, posljednja Linićeva izjava otklanja sve sumnje...

Ministar financija Slavko Linić jučer je izjavio kako u proračunu neće "biti mjesta"  za Hrvatsku poštansku banku (HPB) i Croatia osiguranje te da oni trebaju na tržište. Privatizirat će se vjerojatno ove godine.

"Ne razmišljamo da su prihodi od privatizacije ono što će u ovom trenutku spašavati prihodovnu stranu proračuna. Ipak, treba poslati poruku da je privatizacija u funkciji smanjenja vanjskog duga i pokrivanja deficita. To je nešto što će rejtinške agencije i kreditori cijeniti", rekao je Linić nakon jučerašnje sjednice Vlade.

"U isto vrijeme želimo jasno poslati poruku da je Hrvatska okrenuta tome da bude zemlja tržišne ekonomije i da je realni sektor taj koji treba prepustiti privatnim poduzetnicima. Posao države je, kad gledamo u financijskom sektoru, kako privatnike pokušati poduprijeti u bitki za izvoz, za investicije, a to možemo uvijek kroz HBOR", kazao je Linić.

Komentirajući novinarsku primjedbu kako se premijer Zoran Milanović danas zauzeo da se porez na imovinu ne uvodi preko noći, Linić, koji je zagovornik njegova brzog uvođenja, istaknuo je kako je to stara ideja - još od 2007.

"Porez na imovinu treba biti okosnica i temelj financiranja lokalne samouprave", zaključio je novi hrvatski ministar financija.

Nakon ovog one nedavne ideje o nacionalizaciji Zagrebačke banke zvuče kao loša šala.

Pročitajte još:

- Ekonomisti i analitičari nesložni oko ideje privatizacije Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram