Zatvori
Poslovni Puls
29/09/2011

Nijemci su čudo: Nezaposlenost u Njemačkoj pada već 27. mjesec za redom!

I dok svi bruje o potencijalnom grčkom bankrotu i raspadu Europske Unije, Nijemci i dalje stoje jako, jako dobro...

Njemačko ministarstvo rada objavilo je podatke o kretanju stope nezaposlenosti u rujnu. Vijesti su i više nego dobre...

Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj pala je na samo 6,9 posto (s 7 posto u kolovozu). U ovom trenutku samo je 2,92 milijuna Nijemaca bez posla. Ovo je već nevjerojatni 27. mjesec za redom da Njemačka bilježi smanjenje stope nezaposlenosti na nacionalnom nivou.

Njemačka sada ima najmanju nezaposlenost u posljednjih 20 godina pod masovnim zapošljavanjem velikih njemačkih izvozno orijentiranih kompanija.

Ipak, njemačko gospodarsko čudo uskoro bi moglo presušiti. Njemački gospodarski oporavak u trećem i četvrtom kvartalu ove godine doći će u pitanje nakon spekulacija da je gospodarstvo SAD-a već početkom ovog mjeseca ušlo u novu recesiju, a europska dužnička kriza prijeti stvaranjem novog globalnog financijskog tsunamija.

Njemačka je u drugom kvartalu godine zabilježila rast BDP-a od zabrinjavajućih 0,1 posto, dok službene prognoze njemačke vlade govore o gospodarskom rastu od 3 posto na godišnjoj razini.

U svakom slučaju - bravo za Nijemce...

Pročitajte još:

- Ako Njemačka prihvati projekt zajedničkih euro-obveznica – to bi je moglo stajati dodatnih 25 milijardi eura

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram